top of page
Zoeken

Nieuwe Dirigent KKU

Per 1 januari is Hester Westra de nieuwe dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht (KKU). Zij volgt daarmee Gerard Beemster op, die, na het koor meer dan 30 jaar geleid te hebben, eind 2020 met pensioen gaat.

Het KKU is het koor dat de muziek verzorgt in de Utrechtse St. Catharinakathedraal. Het koor is de ‘erfopvolger’ van kathedrale koren in Utrecht sinds 1869. De huidige organisatiestructuur van het KKU is ontstaan in 1974. Het koor bestaat momenteel uit 84 zangers, waarvan er bijna 70 onder de 18 zijn. Een groot deel van hen bestaat uit leerlingen van de Kathedrale Koorschool Utrecht. Deze basisschool staat landelijk bekend vanwege het hoge niveau van het muziekonderwijs.

In de laatste KKU-nieuwsbrief schrijft voorzitter Magdaleen Ridder over Hesters benoeming onder meer: “Het is voor het Koor, de Koorschool en de Samenwerkende Parochies Katholiek Utrecht èn voor Hester zelf werkelijk een ongelooflijk fijne en verrassende ervaring om in deze tijd elkaar te vinden en graag samen op weg te willen gaan naar een goede toekomst voor het KKU.” Over Hester zelf schrijft zij, namens het bestuur: “ze heeft een bijzonder rijk palet aan talenten en een stevige persoonlijkheid, waarmee ze het Koor en de direct betrokkenen heeft weten te overtuigen.”

Hester verheugt zich er enorm op deze uitdaging op te pakken: “Het is moeilijk in deze tijd van beperkingen te beginnen. Maar ik wil graag aan het werk met de rijke KKU-traditie. We hebben veel te bieden aan de stad en aan de samenleving. Het is eervol te mogen bouwen op al het werk dat Gerard Beemster gedaan heeft.” Hester kijkt bijzonder uit naar de toekomstige samenwerking met het bestuur, de zangers en vaste organist Wouter van Belle.

Kijk voor meer informatie over het koor op: https://www.kathedralekoorutrecht.nl


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page