top of page
P5240606_edited.jpg

Biografie en koren

JaapJan-006.jpg

Het beste uit de (koor)zanger halen, dat is mijn doel 

Hester Westra (10-11-1993) behaalde haar Masteropleiding koordirectie aan het Utrechts
Conservatorium bij Rob Vermeulen. Samen met het Kathedrale Koor Utrecht waar ze sinds
2020 voor staat, voerde ze voor haar afstuderen de Missa Omnium Sanctorum van Jan D. Zelenka uit (met orkest). Hester repeteert drie keer in de week met de kinderen van De Kathedrale Koorschool. Verder is ze dirigent van Hollands Vocaal Ensemble en Kamerkoor Sforzato. Al eerder rondde Westra haar Bachelor Koordirectie in 2019 af met een succesvol concert getiteld: ‘Dromen en visioenen’. Dit concert draaide om maar één boodschap: ‘Als je maar durft te dromen, is alles mogelijk’.

 

In haar jonge jaren was Hester al met muziek bezig. Op zeven jarige leeftijd leerde ze van blad zingen bij de koorschool Noord Nederland en speelde ze piano. Bij de koren de Roden Girl Choristers en later het Roden Händel Chorus en Cantatrix ontwikkelde ze haar passie voor muziek die ze in 2014 omzette naar een studie klassieke zang. Na een jaar vooropleiding besloot ze dirigent te worden.
 

Naast haar werkzaamheden als dirigent zingt Hester regelmatig solo bij kerkdiensten, feestelijke gelegenheden en geeft ze solfège.

Hester wil magische muzikale momenten creëren door niet alleen haar koor de noten te laten zingen in een heldere klank, maar door de koorleden ook teksten te laten begrijpen en de stukken in zijn (historische) context te plaatsen. 

Koren/ensembles

HEt Kathedrale koor
KKU.jpeg

Het KKU is het koor dat de muziek verzorgt in de Utrechtse St. Catharinakathedraal. Het koor is de ‘erfopvolger’ van kathedrale koren in Utrecht sinds 1869. De huidige organisatiestructuur van het KKU is ontstaan in 1974. Het koor bestaat momenteel uit 84 zangers, waarvan er bijna 70 onder de 18 zijn. Een groot deel van hen bestaat uit leerlingen van de Kathedrale Koorschool Utrecht. Deze basisschool staat landelijk bekend vanwege het hoge niveau van het muziekonderwijs.

bottom of page